Verhalenroute IJsselmeerkust met 2Discover

Recreanten kunnen vanaf deze week genieten van een nieuwe wandel- en fietsroute langs de IJsselmeerkust. Deze zogenoemde Verhalenroute loopt langs het IJsselmeer, van Den Oever tot Medemblik. Langs deze route kunnen de deelnemers gebruikmaken van 2Discover om verhalen te bekijken die gaan over dit bijzondere stuk kustgebied. De verhalen op deze route worden in twaalf filmpjes getoond. “Deze verhalen worden verteld door mensen die hier iets hebben meegemaakt of hier wonen dan wel werken,” vertelt Silke Benjamins van gemeente Hollands Kroon.

“Een eigen app laten ontwikkelen vonden we geen goed idee. Je moet reëel zijn, wie gaat die nou nog installeren? De weboplossing 2Discover is een uitkomst voor ons en onze bezoekers”.


Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de onderwaterzetting van 1945, het ruiterpad in het Dijkgatsbos, de gemalen die ervoor zorgen dat de Wieringermeer niet onder water loopt, en de vliegtuigen die in de Tweede Wereldoorlog in het IJsselmeer zijn gestort. De Verhalenroute IJsselmeerkust is in totaal 20 kilometer lang en is prachtig om te ontdekken met 2Discover. Start hier de wandeling

2Discover: hét alternatief voor de audiotour!
Een punt op een 2Discover route gemarkeerd met een bordje.
2Discover in het buitengebied als alternatief voor de audiotour
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ontdek meer

Verhalenroute IJsselmeerkust met 2Discover

Recreanten kunnen genieten van een nieuwe wandel- en fietsroute langs de IJsselmeerkust. Deze zogenoemde Verhalenroute loopt langs het IJsselmeer, van Den Oever tot Medemblik. Langs deze route kunnen de deelnemers, door gebruik te maken van 2Discover, verhalen bekijken die gaan over dit bijzondere stuk kustgebied.

2Discover in het Afsluitdijk Wadden Center

Op de Afsluitdijk staat een markant gebouw, als een soort schuimkraag op de dijk: het Afsluitdijk Wadden Center. Dit centrum biedt een totaalbeleving van het Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de voor de wereld unieke Vismigratierivier in aanbouw, het IJsselmeergebied en niet te vergeten de Afsluitdijk zelf.