Over 2Discover

Het verhaal van 2Discover start op de iconische Afsluitdijk

Daar werd in 2018 het beleefcentrum Afsluitdijk Wadden Center gerealiseerd. Een internationale trekpleister die nu al meer dan 100.000 bezoekers per jaar trekt. “Hoe informeer en inspireer je deze bezoekers multimediaal, in hun eigen taal en dan het liefst via de mobiele telefoon in plaats van via die ‘standaard audiotourkastjes’?” Met die vraag kwam exploitant Bert Kranendonk uit bij Alex Talsma van Digitectuur BV. 

De gezamenlijke vakkennis van Bert en Alex leidde tot het concept 2Discover. 2Discover maakt slim gebruik van webtechnologie voor mobiele telefoons en tablets. Voor de realisatie werd partnerbedrijf deFine uit Groningen gevraagd. Wat volgde was een intensief ontwikkel- en verbetertraject. Zo ontstond een oplossing die een nieuwe invulling geeft aan de traditionele audiotour en helemaal van deze tijd is.

2Discover als modern alternatief voor de audiotour

Geen APP maar WEB

2Discover benut de mogelijkheden van het internet op mobiele devices en opent nieuwe mogelijkheden voor een veel lagere prijs dan bestaande oplossingen. 2Discover is geen app, geen ‘kastje’, maar maakt gebruikt van de webbrowser op mobiele telefoon of tablet. Steeds meer mensen (controleer het maar bij jezelf) hebben hun telefoon onder handbereik, maar installeren liever niet de zoveelste app. En met de mogelijkheden van de webbrowser is dat ook lang niet altijd meer nodig. Het bezoeken van een www-adres volstaat in het geval van 2Discover! Het is ook mogelijk om met uitleentablets te werken.

Voordelen

Web

2Discover is gebaseerd op toekomstbestendige webtechnologie, snel, multimediaal (naar keuze audio, foto, video, foto, animatie), interactief, meertalig, heeft socialmedia-integratie en heeft een interface speciaal ontworpen voor bezoekersinformatie.

Afstandsbediening

2Discover kan een afstandsbediening zijn voor andere installaties in een ruimte. Zo kiezen bijvoorbeeld Afsluitdijk Wadden Center-bezoekers op de mobiele telefoon of zij een animatie van een zalm of een paling willen bekijken op de informatiewand. 2Discover fungeert dus als afstandsbediening en kan ook deuren openen, fonteinen aanzetten, lampen schakelen of projecties starten! De mogelijkheden zijn eindeloos, maar met onze oplossing eenvoudig te realiseren.

Verbinding

2Discover verbindt locaties! Daarmee bedoelen we dat mensen die 2Discover gebruiken, geattendeerd kunnen worden op interessante partnerlocaties. Stel, je hebt een interessante expositie waar je bezoekers met 2Discover informeert. En in de buurt is een populaire kerk die veel bezoekers trekt en ook met 2Discover werkt. Dan kunnen we deze locaties desgewenst aan elkaar koppelen en zorgen zo voor extra bezoekers naar de expositie.  

Trotse gebruikers

Inmiddels zijn meerdere gemeenten klant geworden om toeristische en festivalbezoekers te informeren, maakt Sow to Grow in Enkhuizen gebruik van 2Discover en wordt de 32 kilometer lange Afsluitdijk compleet 2Discover-gebied. Er is vanuit heel Nederland interesse in 2Discover en we staan aan de vooravond van mooie nieuwe 2Discover-locaties.

Partners

Om het potentieel van 2Discover goed te kunnen benutten en organisaties goed te kunnen bedienen werd door Digitectuur BV en deFine BV het nieuwe bedrijf 2Discover BV opgericht. Met vestigingen in Leeuwarden en Groningen. 

Digitectuur, partner van 2Discover
deFine, partner van 2Discover

Get ready 2Discover!

Neem contact met ons op voor meer informatie.